Selvfølgelig er vi som foreldre engstelige når barna våre aldri kommer ut fra sitt eget rom, men alltid er tilkoblet datamaskinen eller Xbox-en. Flere undersøkelser viser at så lenge det er en balanse i livet så er dette sunt. Særlig i disse Corona tider hvor vi tilbringer mesteparten av tiden vår hjemme er skjerm-tid, fysisk aktivitet, og familie tid viktig å vurdere.
Gevinsten
Det er mange fordeler med gaming som vi ikke alltid tenker på. Den sosiale, og hjernens utvikling er viktige fordeler. Kognitive evner påvirker vår egenskap til videreutvikling av mentale prosesser, og bearbeidelse. Hukommelsen blir bedre, og hjelper oss med bedre egenskaper for å effektivisere organisering av informasjon. Vi kan også enklere gjenfinne informasjon når vi trenger den igjen. I våre spill lærer vi språk og kommunikasjon, og lærer smarte løsninger som trengs for å akselerere i spillet. Når vi spiller med, eller imot venner, lærer vi kommunikasjonsformer som ikke trengs når vi spiller alene.
Det er lettere å fri seg andres merkelapper på en selv, og gir litt anonymitet. Enkelte spill krever perseptuelle evner og muligheten til å planlegge fremover mens du spiller. De fleste spill krever at du tolker dem, og samtidig erverver denne kunnskapen for snarlig å hente informasjonen tilbake. De ulike fasene av spillet krever konsentrasjon, og god evne til å håndtere mange ting på en gang. Mange sliter med disse egenskapene og gaming er en flott plass å øve.
Mange teorier om spill
Det er hundrevis av tolkninger for persepsjon. Det samme gjelder for fordeler. Det er viktig å være åpen for annerledes læring, og huske at vi ikke er like. Noen trenger visuelle verktøy, noen må ha praktiske gjøremål og andre igjen lærer ved ord alene. Vår oppfattelse vil være vår egen, men gjennom gaming kan konsepter og løsninger åpnes for oss. Mange spill øker språkferdigheten fordi de er på engelsk, og skal du klare deg må du forstå språket det kommuniseres i. Noen spill krever samarbeid for videre fremgang, og du må være mer sosial for å komme videre. Noen spill krever kreativitet, rask respons og planlegging. Samtidig som du håndterer spillet, og du er fokusert, så er det en pause for deg fra mas og jag som krever en annen part av din hverdag. Det er et sammensatt problem med et hav av løsninger.
Avveksling
Uansett hva du spiller så gir det deg en avveksling, en liten pause. Det kan være noen minutter du trenger for å koble virkeligheten ut litt. Multitasking er viktig, og spillene trener våre hjerner til å være oppmerksomme. Konsentrasjon og fokus kan hjelpe deg å unngå tap. Logiske evner utvikles og gjør deg til en bedre spiller samt at det hjelper deg med bearbeidelse av fakta som spillet gir deg.